HEALING RITUALER

 Christina Sol

 Filosof, Forfatter og Kunstner

Mail; Christina-sol@hotmail.no

Mob; +4748886000

Ritualer

 

 

Vi har flere forskjellige typer ritualer.

 

Her vi først tar for oss de 8 årstidsritualene som er nært knyttet til syklusene i naturen.

 

 

Vi har 8 sabbater i året sin syklus ... 4 av disse er nært knyttet til Solens gang over himmelen ....

 

1. er vintersolverv (midtvinter, jul).... den 2. er vårjevndøgn, den 3. er sommersolverv (midtsomme, ca. St.Hans), og den 4. er høstjevndøgn.

 

De andre 4 er Imbolg, Beltane, Lammas og Samhain. Alle disse dagene (eller nettene) er blitt feiret i uminnelige tider, og de var også viktige for å sikre et nytt års med vekst, samt å takke for og feire den grøden som jorden hadde gitt til oss.

*****************************************

 

Samhain, er natten til 1.november.(Halloween; Alle-helgens-natt.)

 

Samhain er den siste høstfesten og danner på mange måter overgangen imellom høst og vinteren. Allt av jordens grøde er for lengst kommet i hus, og det er slaktetid. Høstens løv har stort sett falt til jorden og dekker over de frø som ligger her.

 

Gudinnen her er "Keriduen" som underverdenens eller som Volven, den gamle vise konen Månens ne-aspekter.

 

Samhain blir ofte sett på som heksenes nyttårsaften i fra den gamle keltisk tradisjon. Det er den natten i året da sløret imellom verdnene er på sitt tynneste. Da inviterer man de døde til

å komme og ta del i ritualene og festen.  Det er også den natten i året som egner seg best for divinasjon alle former for spådomskunst.

 

Med vinterens komme går vi også inn i en mer stille og innadvendt periode. Her man går inn i sin hule og det er en tid for visdom og meditasjon.

****************************************

 

Yule... Er julen, er vintersolverv -21. desember, midtvinter, årets lengste natt. Solen snur, det går mot lysere dager. Gudinnen føder Solbarnet, - lyset blir født. - Gjenfødelse og det er gudinnen Danu som holder energien her i denne tiden.

*********************************************

 

Imbolc er i fra 1- 2. februar. Kyndelsmesse, lysmesse. Det Imbolc representerer, er håpet, vissheten om alt som ligger gjemt i jorden og venter på, eller allerede har begynt,

å spire. Her det er Gudinnen Brigit holder energien her og vi feirer at hun er kommet tilbake i fra sin tid som Dronningen i underverden og hun framstår nå her i sitt jomfruaspekt .

******************************

 

Vårjevndøgn - 21.mars. Her som dag og natt er like lange. Gud og Gudinne, lys og mørke, feminint og maskulint er ett. Gudens varme (Solen) gir mulighet for Moder Jords fruktbarhet. Vi sår vårens første frø. Og her er det Artha som holder energien her som Gudinne ...Og vi kaller denne dagen for Ostara.....

************************************

 

Beltane er natten  til 30. april -1.mai (Valborgsnatt). Både Guden og Gudinnen framstår i sine kjærlighets- og fruktbarhets-aspekt, og Beltane markerer en fruktbarhetsfest der Gud og Gudinne hengir seg til hverandre i hellig og ekstatisk union som er vilkår for all vekst og kreativitet. Og her er det Rhianna som holder Gudinne energien for denne tiden.

****************************************

 

Midtsommer og sommersolverv er "Litha" som vi feirer den 21. juni. Årets lengste dag. Solguden er på høyden av sin kraft og  Gudinnen Domunu er sommerens Dronning. Og bærer Solens Barn under sitt hjerte. Hele naturen står på sitt fineste i alle sine blomstrende drakter og alt er fruktbart. Det er en gledens fest.

*********************************

 

Lammas - 1. august. Det er høst og innhøstingen står for døren, kornet skjæres. Guden framstår som Kornkongen, - han er ett med kornet. Gudinnen Ker begynner å stå fram i sitt mørke aspekt. Hun kommer med sin sigd, og Guden ofrer seg frivillig av kjærlighet og lar sin kraft gå inn i kornet. Gjennom sitt offer gir Guden oss brødet, som er symbol på evig liv og gjenfødelse, og neste års såkorn.

************************************************

 

Høstjevndøgn - 21. september vi kaller denne tiden for Mabon. Dag og natt er like lange. Lys og mørke er i balanse, men mørket er voksende. Naturen hviler. Guden og Gudinnen Banbha gir oss av sin fruktbarhets overflod. Vi feirer innhøstingen. Det vi sådde om våren har vi nå høstet inn. Om dette  var fysiske eller psykiske frø så er nå tiden kommet for hvile og ettertanke.

*******************************************

 

****************************************

 

De forskjellige Ritualen...

 

Vi har bønne ritualet ...som er mitt viktigste rituale ...Der jeg renser meg før jeg åpner meg en sirkel ...Og deretter åpner opp alle retningen ....

For jeg går inn i min bønn ...som jeg trenger å få formidlet ...

Vi har

innvielsesritualer og overgangsritiualer ved fødsel, giftemål og død. Vi har fullmåneritualer og healingritualer, renselsesritualer og ritualer for kontakt med elementene. Egentlig er det bare fantasien og lysten som setter grenser, og alle utvikler etter hvert sine egne ritualer, både individuelle og grupperitualer.

 

Alle ritualer foregår i et renset og hellig rom. Vi skaper oss et tempel, fortrinnsvis ute

i naturen, men også innendørs når det er problematisk å være ute. Vi trekker vår sirkel, og det er innenfor sirkelen vi jobber og gjør våre ritualer, og sirkelen er noe vi alle har felles.

 

Alle ritualer foregår på minst to plan, - det ytre, det du faktisk konkret gjør, og på det indre plan hos hver enkelt som deltar. Deltagelse i et rituale betyr så og si alltid

å gjøre en indre reise. Hensikten med å gjøre ritualer er å opprette kontakt med det Guddommelige i oss selv og utenfor oss selv.

 

Det å gjøre disse ritualene sammen gjør også at vi åpner oss veldig for hverandre og at vi ser hverandre på en annen måte. Her vi kjenner på det slektskapet som ligger her, på enheten som vi skaper sammen. Her vi blir glad føler oss oppstemt.

 

 


Dagrunn Nordeide   07.05.2016 


Dette er en serie bøker hvor forfatteren har fulgt sitt indre Flow og intuisjon. Lyttet til sitt indre univers og sine gaider og hjelpere

Det har ført henne på en indre og ytre reise som har ført henne  til spennende reisemål.


Ved å lytte til sin indre guddommelige gaider har hun blitt ledet,

Også det å kunne skille hva hun skal lytte til eller la gå.


Bøkene har vært en inspirasjons kilde for meg.

Fått meg til å bli enda mere bevist og lytte innover i meg.


Latt meg våge å bli gaidet.

Kjenne etter i hverdagens væren. Det behøver ikke føre til lange reiser.

Cristina sol har latt seg lede på lange og spennende  reiser hvor hun har møtt viktige milepæler, og bevissthet  endringer i sitt liv. Reiser Som var en del av hennes plan her  på jord. Som den vandrer arketype hun er  har hun latt seg lede til kilden som har ført henne til åndelig vekst i seg.


Det er spennende og morsomme bøker som kan lede og inspirere DEG til å finne DIN indre reise. 

Hun skriver på en ærlig og spontan måte som gjorde det lett for meg å leve meg  inn i hennes fortelling om sin Åndelige reise.


*******************************

     28.05.2016


Langs den åndelige vei er en bok som forteller hvordan Christina Sol tørr å lytte og følge den indre stemme og gaider. Med å reise til ukjente land og oppleve verden... Det er veldig flott å kan ta del i hennes reise med å lese bøkene hennes.. Det får deg til å tenke over ting som skjer i din hverdag også..  Anbefales å lese dem, flotte historier

Ellen Søyleland